Şemmeri: Açıklamalar Tatmin Edici Değil!

Mevcut Irak parlamentosu Fazilet bloğu başkanı milletvekili Hasan el Şemmeri son günlerdeki patlamalar nedeniyle Bağdat operasyonları komutanı, milli güvenlik, içişleri, savunma bakanları ve siyasi grup başkanları, temsilcilerinin katılımıyla bugün düzenlenen basın açıklamasının akabinde şunları söyledi: "Bunların yaptıkları açıklamalar bizleri tatmin etmedi, yine gördüğümüz kadarıyla emniyet güçleri arasında da bir irtibat mevcut değil!"

Bilindiği gibi son günlerde Bağdat’ı kana bulayan bir dizi şiddetli patlamalar sonucunda yüzlerce masum Iraklı hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı. Olayın hemen akabinde kukla Maliki Hükümeti Suudi Arabistan hükümetini suçlarken meclis içindeki bazı partiler terör saldırılarındaki silahların tamamının İran yapımı olduğu cevabını vermişlerdi. Öte yandan patlamaların arkasında önümüzdeki seçim döneminde kendi maslahatları için kan akıtmaktan çekinmeyen siyasi partilerin ve bunlara bağlı milis örgütlerin bulunduğuna dair de basın-yayın kuruluşlarında oldukça çok sayıda haber çıkmış durumda.

HEYET Net – Ajanslar

223 total views, 1 views today