HEYET Beyji Şubesi Faaliyet Raporu

İşgalciler ve işbirlikçisi kukla hükümet güçleriyle bölücü milisler tarafından tüm kadrosu hedef alınmasına, önde gelen liderleri ve yöneticileri şehit edilmesine rağmen Irak Müslüman Alimler Heyeti (HEYET) işgalden kurtularak özgürlüğüne kavuşacak bir Irak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede HEYET’e bağlı şubeler de yaptıkları geniş çaplı faaliyet raporlarını özetler halinde yayımlayarak Irak’ta nasıl etkin ve kapsamlı bir şekilde tüm engellemelere rağmen Irak halkıyla birlikte yürüdüğünü gözler önüne seriyor. HEYET Beyji şubesi de işte bunlardan bir tanesi ve Ağustos 2009 tarihindeki raporunda aşağıdaki faaliyetleri özetledi:

1- Mübarek ramazan ayında yürütülecek yarışmalar ve faaliyetler için genişletilmiş planlama toplantısı imamlar ve alimlerin katılımıyla icra edildi. Toplantıda bir gözetleme komisyonu oluşturuldu.

2- İsra ve Mirac günü münasebetiyle kandil gecesi şube üyeleri Haris Camisindeki programa katıldılar ve Peygamber Efendimizin (sav) mucizesi hakkında sohbet verdi.

3- HEYET Beyji şubesi üyeleri merkez binasında Miraç kandilini kutladıkları bir program tertip etti. Katılımcılara Hz. Resulullah’ın (sav) üstün ahlakı ve değerlerini kuşanmaları çağrısında bulunan alimler, gerçek yolun takip edilerek Irak halkı arasında kardeşlik ve sevgi ruhunun hakim kılınması yönünde uyarılarda bulundular.

4- 8 Ağustos 2009 tarihinde HEYET şubesi Beyji hastanesiyle işbirliği yaparak ihtiyaç sahibi ve şehit ailelerin çocuklarından 44 tanesini sünnet ettirdi. Sünnet törenine çok sayıda aile katılarak bu mutluğu paylaştı ve heyet yetkililerine şükranların sundu. Sünnet şöleninde konuşan Beyji şube başkanı doktorlara hediyeler takdim etti ve teşekkürlerini sundu.

HEYET Net

132 total views, 2 views today